26 április, 2016

AZ INFOGROUP IS SEGÍTI A START-UPOK INNOVÁCIÓJÁT

BOOOMerang InQbator néven startup cégek fejlődését segítő, valamint számukra pénzügyi befektetést is biztosító Inkubátor céget hozott létre 60 millió Ft jegyzett tőkével két sikeres, tőkeerős magyar vállalatcsoport, az InfoGroup és az Evopro.

A BOOOMerang InQbator 3 év alatt a Kárpát-medence meghatározó, a magyar és a szomszédos országok start-up ökoszisztémái által ismert és elismert Inkubátor cégévé szeretne válni, mely nevéhez hazai viszonylatban, de nemzetközi környezetben is kiemelkedő innovatív magyar start-upok termékeinek és szolgáltatásainak létrehozása, sikerre vitele, valamint több kiemelkedően sikeres exit fűződik.

A BOOOMerang InQbator elsősorban a jármű- és egyéb gépipari technológiák, az agrárinnováció, környezettechnológiák és az infokommunikációs szolgáltatások területén kíván segíteni az észak-kelet magyarországi régió új, gyors növekedési potenciállal rendelkező, innovatív magyar vállalkozásai számára az indulásban, gyors fejlődésben és a nemzetközi piacok megcélzásában. A kezdeti, ötlet vagy prototípus fázisú cégekbe terveznek befektetni átlagosan 50 millió Ft nagyságrendben és a fókuszterületeken már bizonyított, kiemelkedő szakértelemmel rendelkező tanácsadó-mentorgárda segíti majd a start-upok fejlesztését.

Az Inkubátor küldetésének tekinti a Kassa-Miskolc-Debrecen-Kolozsvár innovációs tengely létrehozását valamint a négy város egyetemi, kutatási és fiatal vállalkozói kapacitásainak összekapcsolását és szinergikus fejlesztését. Céljaik között szerepel, ezen városok és regionális környezetük innovatív gazdasági kezdeményezéseinek felkarolása, mentorálása, pénzügyi támogatása és piacokhoz való hozzáférésének elősegítése.

Az Inkubátor alapítói, illetve vezetői közé tartozik Székely Ádám az ingatlanfejlesztések és tőkebefektetések terén aktív, magyar családi tulajdonban lévő InfoGroup ügyvezető résztulajdonosa, Mészáros Csaba, az Evopro alapító tulajdonosa, Skultéty Tamás a korábbi Jeremie alapok befektetései közül az első sikeres exitet elkönyvelő Cryo-Innovation korábbi ügyvezetője, később a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Forrás: InfoGroup

TÉRKÉP

KAPCSOLAT

Infogroup Ingatlanfejlesztő cégcsoport

Cím: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. | Levélcím: 1519 Bp., Pf. 235

Tel.: +36 1 481 4530 | Fax: +36 1 481 4531 | E-mail: info@infogroup.hu

Your message was sent successfully.

DÍJAINK, MINŐSÍTÉSEINK

Infogroup