12 november, 2016

A DÉL-BUDAI LOKÁCIÓ ELŐNYEI: A JÓ KÖZLEKEDÉS CSAK EGY A SOK KÖZÜL!

Dél-budai lokáció: országos összehasonlításban is páratlan előnyök 

A Bartók Udvar mellett szóló érvek közül a burgenlandi gyártóbázissal rendelkező Neudoerfler szempontjából kiemelten fontos a magyar fővárost Ausztriával összekötő M1-es autópálya közelsége. Emellett az összes bérlő számára óriási vonzerőt jelent, hogy az irodaház közvetlen közelében indul az M7-es autópálya bevezető szakasza, illetve könnyen elérhető innen az M6-os, valamint az M0-ás körgyűrűn az M5, az M3, az M2 autópálya,  továbbá a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér is gyorsan és közvetlenül megközelíthető.

A tömegközlekedéssel érkezők számára jó hír, hogy a Deák Ferenc térről, Óbudáról és a Móricz Zsigmond körtérről induló villamosok, autóbuszok közvetlenül az épület előtt állnak meg, valamint az M4-es metró megállói is néhány percnyi sétára vannak. Így a Bartók Udvar irodaház a belvárosból mindössze 15 perc alatt elérhető. A közelben lévő Kelenföldi Pályaudvar elővárosi és nemzetközi vonatokat is fogad, mellette pedig egy díjmentes P+R parkoló is igénybe vehető.  A jó közlekedés mellett a házon belüli és környékbeli szolgáltatások magas színvonala, a XI. kerület kimagasló oktatási és demográfiai mutatói egyaránt hozzájárulnak a Bartók Udvar népszerűségéhez. Az iroda együttes a kezdetektől fogva kiváló mutatókkal működik, kihasználtsága most is közel 100 százalékos. „A bérlőink folyamatos bővülési igényei és a piacon tapasztalható élénk kereslet igazolja, hogy igény van az olyan kiváló elhelyezkedésű, „A” kategóriás irodaházakra, mint amilyen a Bartók Udvar új épülete lesz. Az új projekt kapcsán az is elsődleges szempontunk, hogy kiemelkedő színvonalú felszereltséget és szolgáltatáscsomagot nyújtó, reprezentatív irodaházat építsünk, melyben a zöld és innovatív megoldások leendő bérlőink mindennapi kényelmét szolgálják majd” – mondja Székely Ádám ügyvezető.

A szerencsés irodaválasztás egy vállalkozás számára már fél siker – de mit is értünk jó lokáció alatt? Milyen szempontokat érdemes megfontolnunk, ha irodát keresünk, különösen annak fényében, hogy az irodaválasztás hosszú évekre szóló döntés, amely befolyásolja a munkaerő-toborzást és a dolgozói elégedettséget is? Cikkünkben Dél-Budát vesszük górcső alá, amely irodafejlesztés és – bérlés szempontjából mára Budapest legnépszerűbb és legdinamikusabban fejlődő területévé vált.

Autópályáktól a 4-es metróig: minden út Dél-Budára vezet

Valódi értéket jelent az itt irodát vagy üzlethelyiséget bérlő cégek számára, hogy folyamatosan és kölcsönösen elérhető közelségben lehetnek akár a stratégiai és üzleti partnereikkel vagy beszállítóikkal. Autós megközelítés és áruszállítás szempontjából a belvároshoz képest óriási előny, hogy Dél-Budán nagy mennyiségben áll rendelkezésre utcai és P+R parkolóhely. Ami azonban nemcsak a budapesti, hanem az országos átlag fölé emeli ezt a lokációt, az nem más, mint hogy itt indul az M1-es és M7-es autópályák bevezető szakasza, de közel van az M6 is, sőt, az M0-ás körgyűrűn az M5-ös, M3-as, M2-es autópályák és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér is gyorsan és közvetlenül megközelíthető.

A környéknek kétségkívül legismertebb előnye a kiváló tömegközlekedés: a 4-es metrónak a XI. kerületben 5 megállója van, így gyorsan elérhető innen a belváros, akár 15 perc alatt. A budai fonódó villamoshálózat mellett számos buszjárat is összekapcsolja a kerület déli részét Buda és Pest fontos közlekedési csomópontjaival. A Kelenföldi pályaudvar és a mellette található Volánbusz állomás pedig országos viszonylatban is a főváros nyugati kapujává teszi Újbudát és ezen belül a dél-budai részt.

Lokációválasztás demográfiai és oktatási szempontok alapján? Érdemes erre is gondolni!

A jó közlekedés azonban csak az egyik érv, amely egy dél-budai irodaház mellett szólhat. Gondoljunk csak bele: legalább ugyanilyen fontos, hogy egy cég vagy vállakozás folyamatosan képes legyen elegendő számú és képzettségű munkaerőt toborozni. Ilyen szempontból is jó választás a XI. kerület, amelynek lakossága 140 ezer fő, ami alapján − Budapestet nem számolva – az ötödik legnagyobb város lehetne Magyarországon.

Kiváló az oktatási infrastruktúra: itt működik a hazai műszaki és gazdasági felsőoktatás számos meghatározó intézménye, mint például a BME, vagy az ELTE campusai, a Gábor Dénes Főiskola, és az Általános Vállalkozási Főiskola. A kerület legnagyobb bérlői az IT cégek, Dél-Buda így az információs technológia fellegvára Budapesten és az egyik legkedveltebb lokáció a munkavállalók körében.

Irodát bérelne? Béreljen egy vállalkozásbarát kerületben!

Újbudán több tízezer vállalkozás működik, amelyeknek a tevékenységét a kerületben ipari parkok, innovációs és technológiai központok segítik. A HVG évente közzétett információi szerint a 100 legnagyobb nyereségű hazai vállalatból 9 működik a XI. kerületben. A cégek működését a helyi önkormányzat különféle vállalkozásbarát intézkedésekkel segíti, például egyszerűsített adminisztrációval, átlátható információáramlással, helyi és uniós pályázati forrásokkal.

A kerület kiváló adottságait és népszerűségét bizonyítja, hogy az összes fővárosi irodakomplexum közel egytizede itt található, és a legfrissebb felmérések szerint az üresedési ráta Budapesten belül ezen alpiacon a legalacsonyabb (4,7%), vagyis szinte lehetetlen üresen álló irodát találni.

A nagy kereslet kielégítésére új irodaházzal bővül Dél-Buda

Mivel az egyedülálló földrajzi, közlekedési, infrastrukturális és demográfiai adottságoknak köszönhetően a meglévő irodaállomány kihasználtsága fővárosi viszonylatban itt a legmagasabb, jelentős igény van új építésű irodaházakra is. Éppen erre az óriási keresletre alapozva, az InfoGroup hamarosan megkezdi a Dél-Buda ütőerének számító Bartók Béla úton a Bartók Udvar irodaház második ütemének építését.

A 2018 nyarán átadásra kerülő, 24.000 négyzetméter bérelhető területtel rendelkező új létesítményt a leendő bérlők, irodai dolgozók és szolgáltatók számára rendkívül vonzóvá teszi a minden szempontból kiváló dél-budai lokáció, a tömegközlekedési és parkolási lehetőségek, továbbá a leendő épület minőségi felszereltsége, reprezentatív megjelenése és a benne, valamint a környéken elérhető színvonalas szolgáltatások is. A projekt előkészítő munkálatai már javában zajlanak, a piaci igények rugalmas kielégítése érdekében a Bartók Udvar új irodaépületének kivitelezése megvalósulhat akár egyszerre, akár 3 ütemre bontva is.

Forrás: InfoGroup

TÉRKÉP

KAPCSOLAT

Infogroup Ingatlanfejlesztő cégcsoport

Cím: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. | Levélcím: 1519 Bp., Pf. 235

Tel.: +36 1 481 4530 | Fax: +36 1 481 4531 | E-mail: info@infogroup.hu

Your message was sent successfully.

DÍJAINK, MINŐSÍTÉSEINK

Infogroup