19 május, 2021

SIKERESEN BOCSÁTOTT KI KÖTVÉNYEKET AZ INFOGROUP

Az Infogroup cégcsoport sikeresen bocsátott ki kötvényeket a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramja keretében. A hitelminősítés során a cégcsoport BB-, a kötvény BB minősítést kapott. A kötvénykibocsátásból befolyó forrással a cégcsoport ipari ingatlan beruházásokat valósít meg.

A Magyar Nemzeti Bank a 2019-ben elindult NKP keretében 1150 milliárd forint keretösszegben a magyarországi közép- és nagyvállalatok által kibocsátott, minimum B+ minősítéssel rendelkező kötvényeket vásárol.

A független hitelminősítő az Euler Hermes Rating GmbH (tulajdonosváltást követően Scope Hamburg GmbH) az Infogroup Csoportot BB- kategóriába, a kötvényt BB kategóriába sorolta. A hitelminősítő pozitívumként a kielégítő jövedelmezőségi mutatókat, tőke- és adósságstruktúrát, a stabil cash-flowt, valamint az ipari és logisztikai szegmensben való jelentős részesedésből eredő pozitív kilátásokat emelte ki. A cégcsoport kedvező befektetői megítélését mutatja, hogy sikeres kötvényaukción az Infogroup 2031/A elnevezésű kötvénye az egyik legalacsonyabb átlaghozammal került lejegyzésre a magyar tulajdonú ingatlanfejlesztő vállalatok által kibocsátott kötvények között.

Az Infogroup Csoport ingatlan portfóliójának domináns része közép- és kelet-magyarországi lokációkban logisztikai és gyártással foglalkozó vállalatok tevékenységét támogatja. A kötvénykibocsátásból befolyó forrással a cégcsoport további közép- és kelet-magyarországi ipari és logisztikai beruházásokat tervez finanszírozni. Az Infogroup Csoport árbevétele és eredménye a világjárvány ellenére is növekszik és új beruházásokat indít hozzájárulva ezzel a járvány miatt visszaeső gazdaság újraindításához.

Forrás: InfoGroup

TÉRKÉP

KAPCSOLAT

Infogroup Ingatlanfejlesztő cégcsoport

Cím: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. | Levélcím: 1519 Bp., Pf. 235

Tel.: +36 1 481 4530 | Fax: +36 1 481 4531 | E-mail: info@infogroup.hu

Your message was sent successfully.

DÍJAINK, MINŐSÍTÉSEINK

Infogroup